Om mig och Tusen och en Tass

Jag som driver Tusen och en Tass heter Lisen Knafve. Jag har levt med dvärgschnauzer under hela min uppväxt, men det var först i vuxen ålder mitt hundintresse väcktes på riktigt.

Det var hösten 2017 som jag mötte en podenco på ett hundhem i Spanien. Ömsesidig kärlek var ett faktum! Han fick namnet Dalí och följde med hem till Stockholm. Resan och miljöombytet var en stor omställning för honom och han tyckte mycket var läskigt, särskilt under sin första tid. På grund av detta pendlade han i början mellan att vara passivt nedstängd och kraftigt utåtagerande.

Med hjälp av hundpsykolog, träning och böcker kunde vi stärka hans självförtroende och bygga upp tillit mellan oss. Jakten på Dalís trygghet var första steget i min läranderesa som ledde till att jag började arbeta med hund.

Våren 2021 utökades familjen med en kooikerhondje vid namn Maja. Hon är en trygg och glad individ som fyller mitt liv med en helt andra utmaningar och läror än sin spanska bror.

Jag har gått utbildning på Hundens Hus och är certifierad hundinstruktör. Under hösten 2020 påbörjade jag utbildning för att bli hundpsykolog för att få en utökad förståelse för hundens beteende och känsloliv. Jag har också genomfört träningsprogrammet Puppy Lab (inkluderar bland annat kurserna Puppy Development & Socialisation, Learning Theory – Behaviorism) och utmaningen 30 Days of Canine ScienceThe School of Canine Science.