Om mig
Vem är jag?
Jag som driver Tusen och en Tass heter Lisen Knafve och kommer från Stockholm. Utöver hundar är jag intresserad av spel och samhällsfrågor. Jag brinner för pedagogik och människor och hundars välmående.
Hur det började
Bokstavligt talat sedan jag kom hem från förlossningen så är jag uppvuxen med dvärgschnauzer, damerna Fixen och Smilla, men det var först i vuxen ålder mitt hundintresse väcktes på riktigt.
Hösten 2017 mötte jag en podenco på ett hundhem i Spanien. Ömsesidig kärlek var ett faktum! Han fick namnet Dalí och följde med hem till Stockholm. Resan och miljöombytet var en stor omställning för honom och han tyckte mycket var läskigt, särskilt under sin första tid i Sverige. På grund av detta pendlade han i början mellan att vara passivt nedstängd och kraftigt utåtagerande.
Med hjälp av hundpsykolog, träning och böcker stärkte vi hans självförtroende och byggde en tillit mellan oss. Jakten på Dalís trygghet var första steget i min läranderesa som ledde till att jag började arbeta med hund. Min stora hjärtefråga inom hundträning är fortfarande hundens trygghet och självförtroende.
Saknas oss
Under våren 2021 utökades familjen med en kooikerhondje vid namn Maja. Hon var en trygg och glad individ som fyllt mitt liv med en helt andra utmaningar och läror än sin spanska bror. Tillsammans tränade vi rallylydnad och provade på freestyle och den relativt nya hundsporten hoopers. Tyvärr gick Maja bort alldeles för ung vid bara två års ålder så nu är jag och Dalí åter igen en duo, men som tur är så är Dalí en äldre och visare varelse nu när han börjar bli till åren och som en bestämd lekfarbror och stabil flockledare stöttar han mig i mitt arbete.
Meriter
Jag har gått utbildning på Hundens Hus och är certifierad hundinstruktör. Under hösten 2020 startade jag utbildning, också på Hundens Hus, för att bli hundpsykolog för att få en utökad förståelse för hundens beteende och känsloliv.
Jag har genomfört träningsprogrammet Puppy Lab (inkluderar bland annat delkurserna Puppy Development & Socialisation, Learning Theory – Behaviorism) och utmaningen 30 Days of Canine Science på The School of Canine Science, där jag också har påbörjat deras Behavior Bible för beteendevetare.